Ryhmäkodin ympäristö ja tilat

Ympäristö

Ryhmäkoti sijaitsee aivan Liedon ydinkeskustassa. Ympäröivä luonto on vehreää maalaismaisemaa, josta on vain kävelyetäisyys Liedon keskustan palveluihin. Kaupat, kahvilat, pitseriat, kirjasto, urheilumahdollisuudet ja terveyskeskus ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Lähimmälle linja-autopysäkille on vain sata metriä. Turun keskustaan matkaa on vain 15 kilometriä. Eläinpuisto Zoolandiaan matkaa kertyy noin kahdeksan kilometriä. Ympäristö on harkittu tarkkaan ja se tukee muuta toimintaa loistavasti.

Miia Matilda Kodin tilat

Miia Matilda Koti on alkuvuodesta 2013 valmistunut lämmin ja kodinomainen ryhmäkoti. Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta on julkaissut laatusuositukset kehitysvammaisten henkilöiden asuntojen rakentamiseksi vuosiksi 2010-2017. Miia Matilda Koti on ottanut huomioon kehitysvammaisten laatusuositukset suunnittelussa ja rakentamisessa.

Oma asunto

Jokaisella asukkaalla on oma 25 m2 asunto, joka on varustettu internet-yhteydellä sekä inva-mitoitetuilla suihku- ja wc-tiloilla. Asukkaat voivat sisustaa ja kalustaa huoneensa omien mieltymystensä mukaan - oman näköisekseen.

Yhteiset tilat

Asukkaiden käytössä on oman asunnon lisäksi talon muut viihtyisät tilat: olohuone, keittiö, sauna- ja pesutila porealtaineen. Asukkailla on yhteiset pyykinpesu- ja kuivaustilat sekä eteisaula ja iso ulkoterassi. Lisäksi myös päivätoiminnan tilat ovat asukkaan käytössä erillisessä rakennuksessa. Piha-alue on turvallinen ja viihtyisä aidattu alue, jossa voi turvallisesti ulkoilla yksinkin. Pihalla on yhteinen grillialue, hedelmäpuutarha ja viljelyspalsta sekä nurkkauksia rauhoittumiseen. Piha-alue on suunniteltu esteettömäksi. Miia Matilda Kodin asukkailla on käytössään myös yksityinen 30 hehtaarin metsäinen virkistysalue Nousiaisten Valpperissa! Täällä on oma turvallinen loivasti syvenevä hiekkapohjainen uimalampi. Mökkeily alueella on myöhemmin mahdollista.

Esteettömyys

Miia Matilda Kodille on tehty esteettömyyskartoitus Turun Ammattikorkeakoulun taholta. Tässä on erityisesti huomioitu autismin kirjon henkilöiden aistien erilaisuuden tuomat haasteet. Tutustu pdf-julkaisuun!

Miia-Matildan Kotiraportti »

Kuvia asuintiloista